Eéndaagse Training: VucaCanvas

Een training omgaan met complexiteit en onzekerheid

Hoe reageren teams, organisaties en communities op verrassingen en crisis? Het ontwikkelen van vitaliteit en toekomstbestendigheid begint met inzicht krijgen in essentiele capaciteiten. Zoals adaptief zijn, sensitief zijn voor subtiele signalen, veerkrachtig, onderling verbonden, divers en coöperatief. 


Deze training is een eendaagse certificering waar deelnemers kennis maken met de concepten en tools om teams, organisaties en communities te laten floreren in een complexe en onzekere omgeving. Je leert werken met de VucaCanvas aanpak, framework en canvassen. 

Een krachtige mix voor het analyseren, ontwikkelen en versterken van de capaciteiten die nodig zijn voor toekomstbestendige teams, organisaties en communities.


Tijdens de training leer je, samen met andere deelnemers, hoe je de VucaCanvas effectief kunt inzetten. Je leert een workshop faciliteren, de canvassen toepassen en een positieve verandering initieren. Aan het einde van de training ontvang je een levenslange certificering, waarmee je je kennis en vaardigheid aantoont in het toepassen van de VucaCanvas aanpak, framework en canvassen.

IMG_4327

VucaCanvas training in Dolomites (2023)

pic session toronto.jpg

VucaCanvas training in Toronto, Canada (2019)

Wat leer ik in deze training?
  • Begrijpen van VUCA-dynamiek: krijg een diepgaand inzicht in VUCA (volatiliteit, onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit) en de impact ervan op teams, organisaties en samenleving. Werk met cases die inzicht geven hoe je effectief kunt omgaan met VUCA.
  • Ontwikkelen van capaciteit: ontdek de capaciteiten die teams, organisaties en communities in staat stellen te floreren in een VUCA-wereld. Leer hoe teams en organisaties de capaciteiten; adaptief, sensitief, veerkracht, verbonden, divers en coöperatief kunnen ontwikkelen en versterken.
  • Faciliteren van workshops: leer hoe je zorgt voor co-creatie en onderlinge verbondenheid in jouw workshops en sessies. Leer technieken om diversiteit te benutten, effectieve communicatie te bevorderen en inspirerende werkvormen te gebruiken. 

  • Strategische Besluitvorming: leer de kunst van collectieve besluitvorming in complexe situaties. Gebruik een effectieve aanpak voor strategische besluitvorming die inzicht geeft in de toegevoegde waarde van nieuwe initiatieven en investeringen.
  • Leidinggeven aan Verandering: ontwikkel de vaardigheden om leiding te geven aan transformaties in een VUCA-omgeving. Leer hoe je anderen kunt inspireren en weerstand tegen verandering kunt overwinnen.

Waarom kiezen mensen voor deze training?
  • Expertise: leer van de kennis en ervaring van de trainer (Rik Berbé), die de ontwikkelaar is van de VucaCanvas en het trainingsprogramma.
  • Bewezen Resultaten: de training is gebaseerd op meer dan 10 jaar onderzoek, analyse en praktische toepassing van de VucaCanvas in organisaties en wijken.
  • Wereldwijde Ondersteuning: sluit je aan bij een internationale gemeenschap van practitioners en krijg toegang tot continue ondersteuning en materiaal.

  • Praktische Toepassing: ontwikkel de vaardigheden en tools om opgedane kennis en ervaring direct toe te passen in je eigen werk met teams, organisaties en communities.

In deze training leer je een workshop te faciliteren waarin deelnemers met elkaar de capaciteiten ontwikkelen om te kunnen omgaan met complexiteit en onzekerheid, voor hun team, organisatie of community. Ontwikkel jouw kennis en ervaring om betekenisvolle transformaties te faciliteren en het potentieel van teams en organisaties te ontsluiten. Meld je aan voor de VucaCanvas training en word een gecertificeerde VucaCanvas practitioner. Neem contact met me als je meer wilt weten over de training.

Contact me for more information

Details

Datum: vrijdag 12 January, 2024
Taal: Nederlands (English spoken training here)

Tijd: 10.00 - 16.00

Locatie: Apeldoorn, Nederland

Prijs: € 790 geen BTW (inclusief de VucaCanvas toolkit)

Aantal: maximaal 8 deelnemers

Certificering: levenslang (geen jaarlijkse kosten)

Register

Schrijf je hier in voor de Valuemaps training. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en ondersteun je graag bij de verdere ontwikkeling van je vakgebied.